Varmrøget laks

Varmrøgning af Laks

 

 

 

Start med at fjerne gællerne.

Når Laksen er renset lægges den i en saltlage.

Lage: 1 liter vand og 80 gram salt.

Forbrug: 1½ liter lage pr. kg. fisk.

Tid i lage: små i 8 timer, store i 12 timer.

Laksen tages op, skylles godt og tørres i køkkenrulle og der isættes tandstikkere i bugen.

Derefter lufttørres den i mindst 6 timer.

 

Ovnen opvarmes til 40 grader og fisken hænges ind, derefter hæves temperaturen gradvis fra 40 – 80 grader over en periode af 10 – 20 min.

De 80 grader holdes i 10 – 20 min., derefter dæmpes flammerne og der kommes røgsmuld på, så temperaturen kommer ned på ca. 50 – 60 grader.

Der røges herefter i ca. 2 – 3 timer.

 

(opskriften er taget fra roegeovnens-venner.dk)

Copyright © All Rights Reserved