Koldrøget dyrekølle

 

Koldrøgning af Dyrekølle

 

Udben dyrekøllen, men lad skankebenet blive siddende på. Drys salt i bunden af et rustfrit stålfad, læg dyrekøllen på og dæk den med salt.

 

Lad den salte i 20 døgn, men tag den op hver 2-3 dag og læg den igen i salt, så den er dækket. Saltet i fadet kan fortsat anvendes, men der skal måske tilføjes noget mere for at dække helt. Denne proces bevirker, at der ikke dannes lufthuller, der ville få dyrekøllen til at miste saft og skrumpe ind.

 

Efter 20 døgns forløb tages køllen op, udvandes i 1 døgn og hænges til tørre i 7 døgn, hvorpå den koldrøges ved 20 grader i 2 døgn. Til slut skal den tørre i yderligere 14 dage, gerne i længere tid, før der skæres af den.

 

(opskriften er taget fra roegeovnens-venner.dk)

Copyright © All Rights Reserved