Pulled pork

 

Pulled Pork

 

Nakkefilet

 

Sprængning:

1 g nitritsalt pr kg

10 g alt groft salt pr kg

evt.: lidt enebær og hvidløg

 

Rub:

paprika

gul sennp

koriander

hvidløgssalt

kommen

kanel

piri piri

kardemomme

 

blandingsforholdet er lidt som man lyster....jeg havde meget paprika i også lidt af resten, men det er jo noget af det man skal prøve sig lidt frem med

 

jeg tørsalter (sprænger) gnid køddet ind i saltblandingen pak køddet ind i film (man kan eventuelt vakkumpakke) lad det trække min 1 døgn gerne 2 i køleskabet

 

tør køddet af med køkkenrulle

 

gnid køddet ind i rubben og pak det ind i film lad det ligge i køle skabet i 1 døgn

 

så skal køddet i ovnen...rygeovnen....jeg ryger det med bødesmuld i 4 timer ved omkring 100 grader, derefter holder jeg temperaturen ved 100-110 grader i 8 timer også giver jeg den lige en gang røg mere til sidst i et par timer

 

så skal køddet trækkes fra hinanden og blandes med bbq-sauce, i en bolle (gerne hjemmelavet), en gang coleslaw på og man har en super lækker "burger"

man kan også smide et par skiver ost med i, det er heller ikke tosset.

 

grund bbq-sauce:

500 g Ketchub (jeg har bedst erfaring med Beauvais, men andre kan også bruges)

250 g brun farin

røget paprika (efter smag)

paprika (efter smag)

500 g rapsolie

 

kom ketchub og farin i en gryde og varm det op så farinen smelter

smag til med paprika og røget paprika (må godt være lidt kraftig da man tynder den med olie)

pisk olien i (som om det var en bearnaise fx)

 

det her er en grund bbq-sauce, den kan smages til med alt imellem himmel og jord, jeg putter gerne koriander og chilli i, nogle gemmer en del af deres rub og smager deres bbq til med det.....der er mange muligheder....prøv dig frem....

 

 

Copyright © All Rights Reserved