Svinerilette

Svinerilette

 

Ingredienser

1 kg. nakkefilet

2 løg i både

3 laurbærblade

4 fed hvidløg, presset

4 kviste timian

1 tsk. hele, sorte peberkorn

2 tsk. groft salt

 

 

Fremgangsmåde

Kom kød i en gryde sammen med løg, hvidløg, laurbærblade, timian, hele peberkorn og salt. Dæk kødet med vand og bring det i kog. Skru ned for

varmen og lad det simre i 5 timer, til kødet er meget mørt og falder fra hinanden. Tag forsigtigt kødet op med en hulske og hæld kogevæden gennem en

sigte.

Riv kødet i strimler med en gaffel og vend dem i 2 dl af den sigtede kogelage. Hæld riletten i en form og tryk massen godt sammen, så overfladen bliver jævn. Pynt med lidt laurbærblade. Dæk formen med film og stil riletten på køl.

 

serveres med champignonsmayonnaise og groft brød

Copyright © All Rights Reserved