Røget kyllingesalat

Røget Kyllingesalat

 

2 kg kyllingebryst uden skind

2 g nitritsalt

20 g salt

5 tørrede enebær

 

put saltene og enebærerne i en pose og bank bærerne til et groft pulver

tør brysterne af

drys med saltblandingen

læg dem i en pose i min 24 timer

 

røges ved 60 grader i 2 timer, herved opnås en kraftig røgsmag

 

lad dem køle af tildækket i køleskabet og skær dem derefter i tern

 

Dressing:

'

4 æggeblommer

5 dl rapsolie

5 fed hvidløg

2 spsk dijonsennep

300 g soltørrede tomater i olie (drænet vægt)

5 dl cremefraiche 18%

 

blend hvidløgene i olien

pisk æggeblommerne luftige med senneppen

tilsæt olien lidt efter lidt til du får en god tyk maynnaise

vend creme fraichen i

vend soltørret tomat i tern i

vend kyllingen i

har godt af at trække i køleskabet i 4 timer gerne mere

 

pyntes af med peberfrugt i tynde skiver og ristet bacon

 

serveres med et godt hjemmebagt flutes eller ristet rugbrød

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved