hindbær surprice

Hindbær surprice

 

Denne dessert består af 4 dele

  • Nougatine med mandler
  • Hindbærsorbet
  • flødeskum med hvid chokolade
  • hindbærkaviar

     

    Nougatine:

    smelt 100 g sukker ganske langsomt i en gryde, når det er lysebrunt

    tilsæt 40 g mandelssplitter og hæld det ud på noget bagepapir eller en siliconemåtte

     

    Hindbærsorbet (og til dels kaviar):

    300 g hindbær (gerne frosne)

    100 g sukker

    5 dl vand

     

    dette koges op og røres gerne lidt, så man får alt smagen ud af bærerne

    tages af varmen, sigtes, og sigtes igen igennem et klæde, så man får en fin klar saft

     

    tag 150g af saften fra, den skal du bruge til kaviaren

    den resterendesaft sættes i fryseren, hvor den røres engang imellem, når den er ved at få

    den rette sorbet-struktur, blandes et par skefulde marengs i

     

    marengs:

    ½ dl æggehvider

    100 g sukker

    ½ dl vand

     

    hæld vand og sukker i en gryde og kog det op

    mens det koger piskes æggehviden

    når sukkerlagen er klar hældes den forsigtigt i æggehviden mens der piskes

    og der skal piskes indtil marengsen er kold

     

    Hvid chokolade-flødeskum:

     

    4 dl fløde

    100 g hvid chokolade

     

    fløden koges op

    den hvide chokolade hakkes og kommes i fløden

    lad det køle af

    hæld det eventuelt på en chiffon

    sæt det i køleskab

     

    Hindbærkaviar:

    150 g hindbærsaft

    1 g Algin

     

    Pisk hindbærsaft og Algin

     

    bad:

    500g vand fra flaske

    4,8 g Gluco

     

    Bland vand og Gluco med en stavblender, lad det hvile i 8 timer

     

    Når kaviaren skal laves drypper man forsigtigt hindbærsaften i Gluco-baddet

    hvorved der dannes små kugler af saften.

     

     

    Anretning:

    jeg har her brugt en chiffon til flødeskummet, herved får man en lidt hårdere skum,

    dette er gjort for at få en mere skarp fordeling t lagene i desserten, normalt ville jeg

    servere denne dessert i en kaffekop eller lign. for at få denne her surprice efffekt,

    hvor folk mere eller mindre tror at de har fået en kop flødeskum med lidt pynt på toppen

    også opdager at desserten rummer meget mere.....også ville jeg piske en blød skum i

    hånden til det.

     

    under alle omstændigheder:

    Kom lidt hakket nougatine i bunden af koppen, giv den evt et par flager af en god

    flagesalt, det smager godt sammen med karamel, men vær forsigtig, det skal kun være

    lidt

     

    derefter skal der lidt hindbærsorbet i

     

    også skal der skum i

     

    pynt så af med hindbærkaviaren

    (der kan evt pyntes yderligere af med chokoladepynt eller lidt trukket karamel, citronmelisse ell. lign)

     

     

Copyright © All Rights Reserved