Surdejshvedebrød

Det første forsøg

 

Surdejshvedebrød

 

2 dl surdej (ca 200 g)

5 g gær

5 dl vand

800 g hvedemel

100 g fuldkornshvedemel

1,5 spsk salt

1 spsk lys sirup

2 spsk tykmælk

 

bland surdej, gær og vand

tilsæt hvedemel (hold 100 g tilbage), fuldkornshvedemel

kør det 2 min på røremaskinen

tilsæt salt, sirup og tykmælk

kør 5 min på røremaskinen

se om dejne har fået den rigtige konsistens, den skal være fugtig, men stadig slippe fingrene, altså blød men ikke klistret (eller kun lidt), så tilsæt de sidste 100 g mel forsigtigt og lidt ad gangen

så køres dejen i 20 min på røremaskinen

 

hæver 1 døgn i køleskab eller 6 timer ved stuetemperatur

 

 

skru ovnen op til 250-270 grader

sæt brøddet ind

skru ned til 220 og smid en kop vand i bunden af ovnen

bag 20-25 min

skru ned til 100 og giv dem 10 min mere

Copyright © All Rights Reserved