grundopskrift til brød

Grundopskrift til brød

 

Dette er min grundopskrift, dvs at jeg skifter ud i den som jeg nu lige har lyst til eller tilsætter fx kerner eller tørret frugt, men jeg går altid ud fra denne opskrift.

 

jeg kører dejen på en røremaskine.

 

50 g gær

7 dl vand

1 dl olie

2 spsk salt

mel

 

opløs gæren i vand

tilsæt lidt mel

tilsæt olie og salt

(tilsæt evt kerner, frø eller tørret frugt)

tilsæt mel til dejen slipper skålen

kør dejen videre i 10 -15 minuter

 

stil dejen til hævning i en time

 

slå dejen ned og form den enten til boller eller brød

 

lad dejen hæve i en time mere

 

pensl (vand, olie, æg, smør, kaffe eller hvad du nu har lyst til)

drys evt med frø eller kerner

 

bages ved 180 grader til den er lysebrun (typisk 20-25 minutter)

tjek ved at slå på brøddet, lyder det hult er det færdigt.

 

men kan sagtens kombinere forskellige slags mel, jeg bruger tit en blanding af hvede- og grahamsmel, fuldkornshvedemel, durummel....prøv dig frem....en af fornøjelserne ved at bage selv er jo også at det ikke smager ens hver gang...

Copyright © All Rights Reserved