Burgerboller

Burgerbolle

 

0,25 liter lunkent vand

0,5 liter sødmælk

1 æg

3/4 pk gær

25 g sukker

25 gram salt

0,25 dl sesamolie

75 gram smeltet smør

ca 1,25 kilo hvedemel

 

sesamfrø til pynt

 

(Kør dejen på en røremaskine)

Rør gæren op i det lunkne vand

tilsæt ca 1 kg mel

tilsæt resten af ingredienserne

tilsæt det sidste af mel indtil dejen slipper (du kan røre ved den uden at den klæber til fingrene)

Dejen køres sej på røremaskinen i min 20 minutter.

Hæver min 2 timer.

Skal veje ca 120 gram og kommes i aluforme (8 cm i diameter).

Efterhæver i ovnen ved 50 grader i 30 minutter

Pensles med sammenrørt æg med lidt vand i(for en mere mat overflade kun æggehvide).

Drysses med sesam og bages ved 180 grader i ca 15 minutter med lidt damp (vandfad i bunden af ovnen).

(kan evt. fryses)

 

 

Copyright © All Rights Reserved