græskar-chioli chutney

Græskar - chili Chutney

 

1 hokaido græskar

200 g soltørede tomater

5 æbler

18 korean hot chilier (jeg deler dem bare lige i et par stykker, men hvis du gerne vil hakke dem kan du også sagtens det og ja hvis du vil have det stærkt, kommer du bare flere i)

1 løg

50 g lys rørsukker

2 tsk salt

3 dl eddike

 

lidt frisk timian

 

halver græskaret og tag kernerne ud, fjerne skrællen og skær det i små stykker (2X2 cm)

fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i små stykker

snit løget fint

 

kom alle ingredienser i en tykbundet gryde, kog det op (uden låg)

lad det derefter simre i en ½-1 time

(hvis man er i tvivl om hvor stærkt det bliver, så kom fx 1 eller 2 chilier i, lad dem simre med i 15 min, smag på det og vurder om der skal flere i, chutneyen bliver stærkere når den står og trækker, nok et sted mellem en halv og en gang stærkere end den er i gryden)

 

hak timianen og rør den i

 

hæld det på skoldede glas

 

må meget gerne stå i 2-3 uger inden du smager på det, så smagene kan få lov til at trække ud, men kan også sagtens spises med det samme

 

Copyright © All Rights Reserved