om mig

Jeg har gennem hele livet interesseret mig for madlavning og efter nogle år hvor jeg arbejdede primært som sælger tog jeg mod til mig og tog uddannelsen som kok.

Et valg der måske synes underligt for mange, man arbejder altid når andre har fri, det er hårdt, det er på mange måder usundt og det er såmænd heller ikke synderligt godt betalt........men når man arbejder med noget man kan lide betyder det ikke så meget, selvfølgelig ville jeg gerne have fri sammen med vennerne og familien og alt det der, men jeg finder tid til dem alligevel, måske ikke lige så meget som andre, men så bare mere koncentreret og jeg har nogle meget gode og meget forstående venner, der ved at jeg holder meget af dem, men at jeg også arbejder med noget som der står mit hjerte meget nært.

 

En af mine gamle kollegaer havde denne på sin facebookside, jeg synes egentligt at den beskriver en koks liv ret godt......

 

50 ting du kan forvente hvis du vil arbejde som kok.

 

1. Du vil næsten altid have åbne sår på dine hænder og arme.

2. Du møder aldrig nye mennesker, fordi dit sociale liv bliver ikke-eksisterende.

3. Du finder det svært at starte nye relationer, fordi alene-tid vil bliver en værdifuld ting.

4. Du mister dine sociale færdigheder.

5. Din humor vil nedbrydes til den politisk ukorrekte og socialt uacceptable.

6. Du begynder at bande som en sømand.

7. Du bliver til en monomaniac og altid få alle samtaler til at dreje sig om mad.

8. Din løn vil ligne en almisse i årevis

9. Du vil enten tabe en hel del vægt eller tage en masse på

10. Du bliver aldrig nogensinde solbrændt igen

11. Du bliver ikke berømt

12. Du vil udvikle et misbrug, hvad enten det er kaffe, cigaretter, alkohol, spil, hash, kokain eller red bull.

13. Dine fødder bliver ødelagte.

14. Din ryg bliver ødelagt.

15. Dine hænder bliver ødelagt.

16. Du vil leve i en konstant tilstand af uafsluttet søvn

17. Du bliver nødt til at bede dine venner om at planlægge alt ud fra din vagtplan, der er ligefrem uproportional med deres fritid, fordi du aldrig kender dine fridage i forvejen og du vil sandsynligvis ikke være i stand til at ændre på den.

18. Du vil blive meget anspændt af natur

19. Du vil blive mere tilbøjelig til at fare op

20. Din bevidsthed om andre folks mangel på effektivitet og sund fornuft vil tage til og din tolerance for det vil falde drastisk.

21. Du vil tilbringe den største del af dit liv buret inde i et lille, udekoreret værelse med dårlig ventilation, høje temperaturer, en masse støj, fugt, intet naturligt lys og ingen vinduer, med en lille gruppe af mennesker, som oven i købet vil være dine eneste sociale interactioner.

22. Du vil arbejde flere timer, end du nogensinde troede var muligt eller tænkt lovligt.

23. Du vil bruge alle dine vågne timer stående, aldrig få en chance for at sidde ned heller ikke bare i 5 minutter.

24. Dine korteste arbejdsdage vil være længere end de fleste folks længste , og dine lange arbejdsdage, som udgør omkring halvdelen af din arbejdsuge, vil være længere end en gennemsnitlig person er vågen på en dag.

25. Du vil ikke lave gourmetmiddage derhjemme. Du vil være for søvnig, og alt for træt af madlavning.

26. Du vil sandsynligvis begynde at spise meget fastfood.

27. Du vil blive genstand for misbrug, enten fysisk eller følelsesmæssigt.

28. Du vil ende med at bruge så meget tid på arbejdet, at dine kolleger vil forstå dig bedre end din partner / familie / venner.

29. Du vil møde og danne stærke forbindelser med typer af folk, som du tidligere aldrig selv have forestillet dig at snakke med.

30. Du vil være i en konstant tilstand af stress.

31. Du vil aldrig være uerstattelig og vil forventes konstant at give 110%

32. Du vil altid være udmattet.

33. Du vil ikke få lov til at melde mig syg med en gang tømmermænd.

34. Det vil forventes at du placerer dit arbejde over alle andre ting i dit liv

35. Du vil aldrig blive rost for dit arbejde

36. Det forventes at du behandler dine overordnede som absolutte konger og aldrig svarer igen

37. Det bliver meget vanskeligt for dig at se venner kokkererer.

38. Din mor vil holde op med at lave mad for dig, fordi hun føler sig forlegen.

39. Du forventes at lave mad til familiefester som jul HVERT ENESTE ÅR. Heldigvis er du muligvis på arbejde hvert andet år til jul.

40. Mindst et år ud af to, og måske hvert år, vil du arbejde i julen, nytårsaften, påske, valentinsdag, mors dag, fars dag, helligdage, halloween, din fødselsdag, og stort set alle andre festdage i kalenderen.

41. Du bliver nødt til at arbejde mange år i underordnede stillinger før du opnår et vist niveau af autoritet på arbejdspladsen.

42. Jo bedre restauranten er, jo længere bliver arbejdstimerne, jo mere pres ender du under, jo mere usund bliver din livsstil, jo mere sandsynligt, vil det være at du udvikler et misbrug, jo mere konkurrencepræget bliver menneskerne omkring dig , desto mindre søvn får du, jo mindre vil du spise etc.

43. du vil konstant lave fejl, og hver gang du laver en fejl, vil nogen bemærke det og fortælle dig at du er et fjols, fordi det kun er fjolser der laver den slags fejl.

44. Hvis du er en kvinde, vil du hele tiden være genstand for kvindefjendsk bemærkninger og vittigheder, seksuel chikane, nedgørelse og bemærkninger om din menstruationscyklus.

45. Ingen af dine venner eller familie vil forstå, hvad det er dit arbejde går ud på og du vil aldrig være i stand til at gøre dem det forståeligt.

46. Du vil bruge enorme summer på udstyr, bøger, spise i gode restauranter osv, som vil gøre at du ikke har penge til andre ting.

47. Du vil udvikle en uhyggelig besættelse af knive.

48. Hvis du er konditor, vil du udvikle en uhyggelig besættelse af skeer.

49. Du vil få et udslæt i din røv fra en blanding af varme, sved og friktioner der ikke heles ordentligt, nogle gange vil blive inficeret, for det meste vil være slimet og kløende og det vil være der det meste af tiden.

50. Hvis du er den rigtige type person, vil du takke din heldige stjerne hver eneste dag i resten af dit liv for at få dig til tage den bedste beslutning du nogensinde har gjort, at blive kok. Og du vil være forelsket i dit job og aldrig se dig tilbage.

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved